Side 97 af 98

Re: Mad

: fre maj 06, 2016 9:48 am
af Blaugrana92
zqa skrev:Billede

Cabonara. Ost, fløde, bacon, skinke. Mums.
Italienerne kommer faktisk ikke fløde i deres carbonara. Guanciale eller pancetta, æg, revet parmesan og pecorino, lidt oliven olie og salt og peber. Håber det hjælper.

Re: Mad

: fre maj 06, 2016 10:09 am
af zqa
I know, italienerne er kedelige. Fløde er nice!

Re: Mad

: fre maj 06, 2016 10:15 am
af emo
zqa skrev:I know, italienerne er kedelige. Fløde er nice!
Soya/kokos-fløde er nice !!!

Re: Mad

: tirs maj 10, 2016 10:06 pm
af Lopezzz
Rigtig god føds mester Madbassen ;-)

Re: Mad

: tirs maj 10, 2016 10:19 pm
af Madbassen
Fedt du skriver her haha [emoji1] Tak for det.

Re: Mad

: man jan 09, 2017 12:35 pm
af Gnomitz

Re: Mad

: tirs feb 07, 2017 9:44 am
af Lopezzz
Billede

Jeg har lyst til at spise det her til morgenmad :))

Re: Mad

: tirs maj 23, 2017 10:29 pm
af Piquénbauer
Er der nogen herinde der har erfaring med Picanha? Jeg skal grille lidt i weekenden og vil prøve noget nyt. Havde aldrig tænkt på at skære culotte til bøffer men de er åbenbart helt vilde med det i sydamerika så tænker det skal prøves. Jeg er dog i tvivl om man skal skære med eller mod fibrene? Der er lidt forskellige meldinger når det kommer til dette...

Re: Mad

: tirs maj 23, 2017 10:39 pm
af whidgee
Gnomitz skrev:http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/uk ... te/6483371
Gasoline Grill, yay or nay?
Jeg er tosset med deres burger. nok den bedste jeg har smagt. men det er irriterende med de lange køer, især her om sommeren, samt at der er MEGET få siddepladser

Re: Mad

: tirs maj 23, 2017 10:43 pm
af Heartbreaker
Man skærer altid mod fibrene på en steg. Du skal også være opmærksom på at en culottestegs fibre drejer på den sidste 1/3 mod spidsen.

Re: Mad

: tirs maj 23, 2017 10:48 pm
af Piquénbauer
Heartbreaker skrev:Man skærer altid mod fibrene på en steg. Du skal også være opmærksom på at en culottestegs fibre drejer på den sidste 1/3 mod spidsen.
Ja det plejer jeg også og det er også derfor det går imod alt hvad jeg plejer at gøre. Men det virker til at der er en anden fremgangsmåde når det drejer sig om Picanha da man så til sidst vil skære bøfferne mod fibrene. Det er noget med at det bliver endnu mere saftigt hvis man gør det på den måde.

Spidsen er desuden ikke rigtig relevant da jeg vil lave bøffer og det vil ende med nogle små fesne "gutter" hvis jeg tog spidsen med ;-)

Re: Mad

: ons maj 24, 2017 7:39 am
af Heartbreaker
Jeg må indrømme, at jeg ikke lige havde slået picanha op inden. Kan man ikke bruge andre udskæringer?

Re: Mad

: ons maj 24, 2017 10:42 am
af ELPISTOLEROSUAREZ
Picanha skal for Guds skyld skæres med fibrene. I første omgang altså, det skal jo skæres to gange. Men selve stegen skal altså skæres med fibrene. Det er også vigtigt, at picanhaen ikke har fået fjernet sit tykke fedtlag (det er ofte flere cm tykt på det tykkeste sted, hvis slagteren ikke har fjernet det, som de ofte gør uden for Sydamerika).

Så altså ud af en hel steg skæres tykke bøffer med fibrene, de saltes mere end hvad man egentlig vil have, kommes på spyd, grilles (vendes undervejs, lad fedtet løbe over hele kødet, det er "formålet" med den her tilberedning), når de har fået tilpas varme, bankes saltet af, bøfferne tages af spyddet, og de skæres så mod fibrene denne gang, så man ender med små skiver kød på sådan ca. 30x60x3 mm (det varierer naturligvis for hvert stykke, men jeg skriver det bare for at give en ide).

Og Heartbreaker, du kan nok godt selv regne det ud, men det vil jo selvfølgelig være samme princip med alle udskæringer tilberedt på denne måde. Stegen skæres med fibrene, bøfferne skæres mod fibrene. Så der er sådan set ikke noget særligt ved kødet, men det er der ved den måde, picanha normalt tilberedes på. Picanha er dog velegnet pga. smagen, det tykke fedtlag, og pga. det er en udskæring der er meget bred. :)

Re: Mad

: ons maj 24, 2017 11:51 am
af Piquénbauer
Fremragende! Jeg laver det ikke på spyd da jeg desværre ikke har et men har fundet en guide til grillen. Uh det bliver spændende!

Re: Mad

: ons maj 24, 2017 11:53 am
af ELPISTOLEROSUAREZ
Alright. Hvad er det for en guide? Det involverer så at vende bøfferne ofte, tænker jeg?